Beneficiile sucului de grau:

Dr. Anne Wigmore și-a vindecat în copilărie picioarele cangrenate folosind banala iarbă de grâu. Toata viața și-a dedicat-o pentru cercetare și s-a luptat pentru a educa și a ajuta oamenii să afle de beneficiile alimentației sănătoase. Rezultatele cât și studiile realizate, au fost publicate în multe reviste medicale și au fost folosite ca bază pentru alte studii în acest domeniu. 

  1. Clorofila se poate extrage din multe plante sau alte cereale, însă iarba de grâu este superioară, deoarece s-a descoperit că aceasta conține peste 100 de elemente de care omul are nevoie. Dacă este crescută în pământ bun, fără chimicale, absoarbe 92 din cele 102 minerale aflate în pământ.
  2. Sucul de grau conține clorofilă, despre care știm că ajută la oxigenarea corpul cu ajutorul celulelor rosii, mărind și numărul acestora. Purifică sângele și-l îmbogătește reducând vertiginos anemia.
  3. Sucul de grâu este puternic detoxifiant al ficatului. Enzimele și amino-acizii prezenți în sucul de grâu ne pot proteja de carginogene. Întăresc celulele, curăță ficatul și cursul sângelui.
  4. Clorofila din sucul de grâu luptă împotriva tumorilor și le neutralizează.
  5. Transformă mediul nostru aproape acid într-un mediu alcalin, in care boala nu se poate dezvolta. Abudența de minerale alcaline elimină mediul acid din corpul nostru.
  6. Conține toate mineralele de care omul are nevoie: fierul, magneziul, calciul, potasiul, fosforul, clorul, sulful, zincul, manganul, cobaltul, cuprul şi iodul cât și vitaminele A, complexul de vitamina B inclusiv B17 sau amigdalina, D, C, E, PP și K.
  7. Reduce presiunea arterială, dilatând în tranzitul lui căile prin care sângele circula.
  8. Stimulează glanda tiroidă controlând obezitatea și tot ce ține de funcția acestei glande.
  9. Are puterea să scoată în traseul lui prin sânge, orice fel de metale grele preluate din apa de la robinet/duș sau din alte surse. Sucul este în 5 minute în sistem și curăță totul în calea lui.
  10. Dublează celulele roșii doar printr-o simplă baie în suc de grâu proaspăt, recomandat bolnavilor de cancer la colon care nu pot face clismă cu suc de grâu. Dr. Bernard Jensen a făcut experimentul descris și susține că nimic din lume nu poate ajuta la construirea sângelui așa cum face sucul de grâu consumat intern sau sub formă de baie.
  11. Clismele cu suc verde sunt extrem de indicate și în caz de boală, ajută la curațirea parțială de toxine aflate în intestinul gros. Aceste toxine sunt de fapt acumulate de ani de zile și reprezintă una dintre cauzele principale ale multor boli de care suferim. Clisma cu suc de grâu se face în felul următor: dupa două clisme normale cu apă caldă la temperatura corpului, făcute una după alta, se așteaptă 20 de minute. Se introduce 110 gr suc pur de grâu și se retțne timp de cel puțin 20 minute.

Apropos de clisme, nu recurgeți la clisme cu cafea. Se făceau prin anii ’20, însă între timp s-au dovedit foarte periculoase și pe deasupra dau și dependență. Specialiștii ne sugerează sucul de grâu (ideal), ceaiurile medicinale diluate dar niciodată cafeaua.

  1. Sucul de grâu conține enzime benefice. Putem beneficia de cantitatea mare de enzime găsite în grâul verde, consumând sucul în stare crudă. Nu-l pasteurizați deoarece se stie ca gătitul distruge enzimele din mâncarea gătită în procent de aproape 100%.
  2. Sucul de grâu are similarități cu sângele uman. Al doilea important aspect al clorofilei, este asemanarea remarcabilă cu hemoglobina, componentul ce trasporta oxigenul in corp. În 2006, Dey, R. Sarkar & Co a publicat în Jurnalul Oncologiei Clinice (Journal of Clinical Oncology), că sucul din iarbă de grâu poate fi folosit cu succes în tratarea cancerului și reprezintă o alternativă eficientă pentru transfuziile de sânge.

Sange:clorofila

 

 

14. Pentru a beneficia din plin, 100% de proprietățile acestui suc, acesta trebuie să fie consumat imediat dupa stoarcerea prin presarea la rece. Nu se pregătește în blender, nu se congelează și nu se păstrează in frigider, deoarece proprietațile se vor diminua și mai mult de atât, vor disparea majoritatea nutrienților esențiali.

15. Gargara cu suc de grau cand aveti amigdalita.

16. Sucul de grâu este recomandat bolnavilor de diabet chiar dacă este foarte dulce și are efecte de detoxifiere imediate, fiindcă are capacitatea de mișcorare a zahărul din sânge și reglează imediat glicemia.

17. Sucul de grâu este foarte benefic pentru orice boală a sângelui.

18. Sucul de grâu poate fi consumat de cei care au intoleranță la gluten, deoarece nu conține gluten fiindcă nu ajunge la maturite.

19. Sucul poate fi consumat de copii, începând cu vârsta de 6 luni, respectându-se regula diversificării, adică se va introduce o cantitate mică, mai exact câteva picaturi și se va crește treptat până la 1 lingură pentru primul an de viață. După aceea, se poate mări doza treptat chiar și până la 20-50 ml/ zi, în funcție de vârstă. E bine de știut că sucul de grâu poate fi combinat și cu alte sucuri verzi.

20. Iarna este greu sa gasim legume verzi, dar 50 ml de suc grau pur, nediluat cu apa, zilnic, poate suplimenta continutul complex nutritional a aproximativ 2,5 kg vegetale diverse [Sursa]. Semintele de grau prin inmuiere, incoltire si crestere in vlastari, produc reactii chimice ce activeaza enzimele gata sa ne protejeze de boli si pregatesc prin predigerare pentru noi totul, adica rup structura nutritionala complexa, fiind gata de asimilare. Nutrientii se desfac si se simplifica devenind foarte usor de asimilat si digerat. Proteinele se transforma astfel in amino-acizi, grasimile in acizi grasi esentiali. Proteinele, vitaminele, enzimele si urmele de minerale se multiplica de la 300% pana la 1200%.

Foarte important de reținut: Sucul de grâu poate fi combinat și cu alte sucuri verzi sau din rădăcinoase, ori cu suc de fructe, mai puțin cu sucurile fructelor citrice. Este și o excepție, se combină perfect cu sucul de grefe sau cel de lămâie.

21. Pentru creșterea ierbii de grâu, se va folosi doar apă potabilă și pământ curat, de pădure, de sub frunze sau de grădină, netratat cu erbicide sau îngrășăminte.

22.  „In Jurnalul American de Chirurgie (1940), Dr. Benjamin Gruskin, recomanda clorofila pentru beneficiile sale antiseptice. Articolul sugera ca clinica lui folosea sucul de grau pentru: inflamatii ale urechii, neutralizarea infectiilor de gen strep, vindecarea ranilor adanci, vindecarea sinuzitei cronice, reducerea venelor varicoase vindecarea si a ulcerele de picioare, eliminarea raei, vindecarea inflamatilor de cervix uterin, distrugerea infectiilor vaginale, etc. Se precizeaza ca un mare ajutor il constituie si indreptarea dietei. ” Preluat de aici.

Pentru mai multe detalii, găsiți la site-ul dat, un articol foarte interesant și presarat cu dovezi științifice, scris de dr. Albu Horaţiu – Preşedinte al „Societăţii Române de Medicină Ortomoleculară” şi Consilier Medical la Departamentul Ştiinţific al  Laboratoarelor farmaceutice spaniole Catalysis s.l, Madrid.

De ce să nu consumăm întreaga planta ci doar sucul de grâu? 

Dacă dorim să asimilam mai multă fibră, există o diversitate mare de legume și fructe care ne vin în ajutor. „După mai multe studii, s-a dovedit că fibra ierbii de grau nu poate fi digerată de corpul uman și în aceasta se blochează anumiți nutrienți, în timp ce sucul este complet solubil și asimilat instantaneu, chiar și de cei care au o digestie slabă”. Informatie preluată din cartea Vindecări Miraculoase cu Iarba de Grâu, de Steve Meyerowitz editura Benefica.

Mulți au consumat din exces de zel și iarba și nu li s-a întamplat nimic ori s-au ales cu reacții ciudate ale corpului, precum balonarea excesivă, crampe și gaze. Alții care aveau probleme cu sistemul digestiv au ajuns la urgență, imediat de la consum și manifestau reacții foarte ciudate. Așa că, mare grijă fiindcă dacă nu vă informați puteți suferi și eu încerc pe cât posibil să vă atenționez, însă se întâmplă ca multă lume să citească cartea printre rânduri, fără să o aprofundeze și după aceea vor suferi.

Reacții normale de detoxifiere

Sucul nediluat, băut în cantitate mare din prima, adică 50-60 ml, poate duce la reacțiile rapide și normale de detox. Eu vă descriu câteva reactții prin care ați putea trece, însă nu uitați că reacțiile pot fi diferite de la persoană la persoană:

  • Dureri foarte mari de cap
  • Stări foarte puternice de moleșeală
  • Stări de vomă
  • Febră ușoară sau mai mare
  • Guturai sau raceală violentă
  • Exces de mucus eliminat prin nas/gură sau fecale
  • Infecții ale sinusurilor, mai bine zis eliminarea mucusului din acele zone.
  • Apariția diverselor erupții, a coșurilor, a urticariei sau a unor pete roșii pe corp care ulterior dispar.
  • Stările hormonale schimbătoare, precum râs-plâns
  • Transpirații reci sau calde
  • Eczemă care ulterior dispare
  • Stări ușor depresive
  • Stări de nervozitate sau pierderea cu ușurinta a răbdării (o noutatate pentru persoanele calme din fire)
  • Senzații ciudate, ca și cum ar avea o greutate in corp.

Toate acestea stări apar în faza inițială, și țin câteva zile sau chiar o săptămână. La alte persoane, starea inițiala poate să nu existe și să apară după câteva zile iar la alții după câteva săptămâni sau luni. Aceste stări ne dau de gol starea de sanatate, mai exact, indică toxicitatea mare din corpul nostru. Sună puțin înfricoșător, însă dacă ne gândim la transformările care se vor întâmpla după această stare de curațare interioară, vom realiza că se merita tot efortul.

Încolțirea grâului:

Iarba de grâu poate fi cumparată de la magazinul El-DorPlant.ro sau o puteți face singuri acasă. Sunt persoane care preferă să o cumpere gata crescută, fiindcă nu au timp să se ocupe de ea, nu au spațiu suficient sau vor să evite musculițele care s-ar putea face în casă.

  1. Se pune la înmuiat peste noapte sau timp de 12-24h, o cană de grâu romanesc, nemodificat genetic sau eu prefer kamutul.
  2. După 24h, se scurg și pun într-o sită pentru a accelera procesul de germinare. Se udă abundent de cel putțn 3 ori/zi, lăsându-se la lumină. Se lasă la încoltit 16-24h, până apare germenele la grâu, însă se udatul de cel puțin 3 ori/zi este esențial. Dacă nu încolțesc, înseamnă că semințele sunt mai vechi de doi ani.
  3. După încolțire, se pregătește o jardinieră sau o tăviță cu găuri. Se așează sămânță lângă sămânță pe un pat de pământ de gradină, gros cam 2 cm. Adăugați deasupra semințelor încă 1 cm de pământ. Notă: Nu folosiți pământ de flori, la săculeți fiindcă conține chimicale diverse și erbicide.
  4. De la punctul acesta, tava cu găuri sau jardiniera, trebuie să fie acoperite cu un timp de 3 zile. Notă: Nu udați excesiv fiindcă semințele pot prinde mucegai. Udați dimineața abundent iar când vă întoarceți de la servici, PULVERIZA-ȚI bine tava iar înainte de culcare, pulveriza-ți încă odată.
  5. După 3 zile, se da ziarul la o parte și se lăsa să crească în lumina indirectă, într-un spațiu bine aerisit și unde aerul circulă foarte bine. Mucegaiul se face dacă plantele sunt udate excesiv, dacă semințele sunt mai vechi de doi ani (pe ambalaje, data de expirare de multe ori nu este reală) și dacă nu este un spatiu aerisit. Câtedată chiar dacă are mucegai, nu vă îngrijorați, deoarece se va consuma doar planta verde. La acest punct, se pulverizeaza DOAR de 3 ori pe zi.
  6. Plantele se recoltează după ce au ajuns la o înălțime de 10 -15 cm. Se pot recolta toate odată, însă eu prefer sa încep să le folosesc când se apropie de 10 cm, tăind zilnic în funcție de cât am nevoie. Dar, poate fi recoltată toată și se păstrează bine in frigider timp de o săptămână, în recipiente de sticlă cu capac.
  7. Se consuma doar partea verde si atat, iar pamantul si covorul de radacini se arunca.
  8. Când se scot pentru consum din frigider, iarba trebuie bine clatita deoarece aceasta ca si orice planta transpira, si mai elimina toxine
  9. După ce ați recoltat iarba de grâu, un al doilea strat va crește. Acesta nu este așa de nutritiv ca primul strat, pierzându-se aproximativ 50-70% din valoarea nutritivă.
  10. Pe timp de iarnă, tot procesul durează între 10-17 zile, fiindcă este cald în casă și uscat, iar vara poate dura între 7-10 zile, din cauza căldurii și a umiditații.

Suc din iarba de grâu

Ingrediente:

  • 1-2 mâini bune de grâu verde, aproximativ 70 g.

Instructiuni:

  • Sucul se face din plante de grau, crescute de aproximativ 10-15 cm, stoarse cu ajutorul unui storcator cu ax melcat care poate pastra toate calitatile sucului. Daca folositi un blender sau o masina de tocat, atunci calitatile nutritionale se vor diminua si se vor oxida. Este mult mai bine decat nimic, insa dorinta noastra ar fi sa beneficiem la maximum de toate calitatile acestui suc miraculos.iarba se adaugă pe rând în storcătorul prin presare la rece (cu ax melcat).
  • Trebuie să vă iasă aproximativ 50-60 ml suc pur, însă totul depinde de calitatea ierbii (dacă este mai uscată sau dacă este mai suculentă)
  • Sucul de grâu se bea cu înghițituri mici
  • Are un puternic gust de iarbă și trebuie să fie foarte dulce. Dacă este amar, nu îl consumați.
  • Imediat după consumare, se poate bea un pahar cu apă sau zeamă de lămâie.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=FyPdl-bOeog&w=639&h=390]

Consum:

Se începe întotdeauna cu consumarea unei cantități mici, să zicem 1/2 linguriță sau o linguriță zilnic, timp de o săptămână. Dacă vi se pare prea puternic, puteți să-l diluați cu suc de legume, rădăcinoase, frunze verzi, vlăstari sau apă de cocos. Dacă totuși vi se pare prea puternic și greu de băut, atunci adăugați la stoarcere și două mere. Doar ca idee, la institutele de sănătate se consumă trei doze pe zi, 60 ml fiecare doză doar suc de grâu pur.

Cat timp se consuma?

Nu există limite, consumați-l zilnic timp de o viață dacă reușiți, insa doar 3 doze individuale de 60 ml/pe zi.

Sursa principala de documentare – studiile repetate realizate in cadrul Institutului de Sanatate Hippocrates, Florida. Sau o sursa in limba romana a unui studiu facut cu sucul de iarba de grau de profesorul Dr. Erp – Thomas (reputat cercetator în nutritie clinica).  Pentru mai multe detalii despre cresterea a peste 15 feluri de  vlastari, dar si a ierbii de grau, va recomand cartea mea, Germeni si Vlastari, Surse de Sanatate si Energie, care poate fi procurata de la noi sau de la orice librarie din tara fizica sau online.

SURSA

https://ligiapop.com/